Hönö
h2o_hono_trubaduren_stor

Trubaduren

_______________________________________________________________________

Zon: 2

Typ av dyk: Natur

Djup: 10 - 35 meter

Rekommenderad utbildning: AOW (krav), djup, EANx

Rekommenderad utrustning: SMB, lampa, kamera

_______________________________________________________________________

Ett dyk utöver det vanliga, så är det bara. Har du någon gång åkt med Stena till Danmark har du om inte sett så i alla fall passerat Trubaduren. Denna fyr är den sista som passeras på vägen dit och det första du möter på vägen hem.

Dykningen här är alltid riktigt bra och tack vare dess placering är sikten alltid bra och vattnet alltid friskt. Något som märks på mängden fisk och skaldjur här.

h2o_hono_trubaduren_01 h2o_hono_trubaduren_02 h2o_hono_trubaduren_03

Fotografier (c) Niclas Caspersson 2004, Jhermy Olausson 2003

Dykningen här brukar inledas med att man går ned till fyrens fot som ligger på 18 meter. Därefter arbetar man sig nedåt och letar framför allt skaldjur och havskatt när det är säsong för det. Havskatten drar sig djupare under de varmaste sommarmånaderna så vill man se dessa imponerande fiskar är det tidig vår som gäller.

Som mest hamnar man på cirka 35 meters djup. Navigeringen är enkel då fyren står på kullens högsta topp så när det är dags att vända följer man bara sluttningen uppåt och hamnar till slut där man började.

Vi rekommenderar starkt att man planerar sitt dyk så att man får några minuter på den platå som finns på 10 meters djup. Här kan man nämligen slå sönder en mussla och sedan mata alla de fiskar som alltid står här. En oerhört rolig upplevelse som man garanterat kommer ihåg!