Hönö

PADI Rescue Diver

Vill du bli såväl en bättre parkamrat som dykare?

Under en Rescue Diver-kurs kommer du att få lära dig mer om stresshantering, tecken på stress samt hur man ska agera om det osannolika sker och en olycka är ett faktum.

Under såväl teoretiska som praktiska övningar kommer du att utveckla dina kunskaper kring hur man ska agera på en olycksplats, hur man kan förebygga samt lindra skadorna om en olycka väl sker samt mycket mer. Kort sagt, du blir en mer kompetent dykare men även en mer rustad för en olycka var den än må ske.

Kursen är känd för att vara fysikt prövande men också för att vara en av de kurser som de flesta upplever som roligast och mest givande. Ett är säkert, alla som har gått den här kursen upplever att de har utvecklats enormt som dyakre.

Varför gå en Rescue Diver-kurs?
En stor del av hanterandet av en olycka är kunna se tecknen som förekommer själva olyckan. Kan man göra detta så kan man ofta hindra en olycka från att över huvud taget ske. Detta är kursen för dig som vill bli en bättre parkamrat samt mer förberedd på den dagen då det som egentligen inte får ske kanske sker ändå.

Under kursens gång kommer vi att arbeta med mycket med vilka tecken som antyder att en olycka kan vara på gång att ske samt fördjupar oss i vår utrustning och tittar på hur den kan hjälpa och ibland faktiskt stjälpa oss vid en olycka.

En Rescue Diver-kurs kan man säga är den kurs som du vill att alla som du dyker eller kommer att dyka med ska ha gått. Dessutom är den förkrav för att få delta i Divemaster-utbildningen.

Förkrav
Minst 15 år fyllda samt certifierad PADI AOW eller motsvarande inom en annan utbildningsorganisation. Dessutom måste du ha genomgått en PADI Emergency First Response eller likvärdig utbildning i HLR högst 24 månader innan kursens start.

Det kan erbjudas möjlighet att gå PADI Emergency First Response i samband med kursen.

Teori
Under en hel helg varvar vi praktik med teori och ökar vår förmåga att hjälpa dykare i nöd successivt. Några av de saker du kommer att få öva på är att ta hand om utmattade dykare, hantera en panikslagen parkamrat, lära sig känna igen olika tecken på stress med mera för att förebygga olyckor samt olika räddningsscenarion.

I slutet av kursen kommer du även att få ett skriftligt prov på 60 frågor som du måste ha minst 75% rätt på för att bli godkänd på hela kursen.

Var sker dykningen
De första övningarna gör vi i en skyddad vik 75 meter från centret. Därefter åker vi ut med "Brasill" och avslutar kursen någonstans i skärgården.

Vad ingår i kursavgiften
Förutom ditt internationella certifikat på att du klarat utbildning ingår diplom, tygmärke samt fri luft under kursens gång.

Utrustning
Du behöver en komplett utrustning under kursen, förutom din personliga utrustning; mask, snorkel, fenor, boots samt eventuellt handskar kan du hyra all utrustning du behöver i samband med kursen. Kontakta oss i god tid innan kursstart så att vi kan prova ut en bra passande utrustning till dig.

Litteratur
I kurspriset ingår boken Rescue Diver Manual, den är på svenska men går att få på en rad andra språk om du säger till god tid innan kursstart.

Tänk på att du förväntas ha studerat med hjälp av boken innan kursstart för att få ut mesta möjliga av kursen.

Kurspris
2800 kronor