Borås

drysuitweb

 

Drysuit Diver Specialist är utbildningen för dig som saknar erfarenhet av dykning med torrdräkt. Om du inte har dokumenterad erfarenhet av torrdräktsdykning kan du inte hyra en torrdräkt eller delta på dykaktiviteter där vattentemperaturen kräver torrdräktsdykning. Att dyka med torrdräkt innebär en helt ny känsla av komfort under vattnet men kräver lite extra träning för att inte tulla på säkerheten i vattnet. Din avvägning brukar bli mycket bättre efter en Drysuitkurs. Många "utlandsdykare" väljer att gå denna kurs för att komma igång med sin Nordiska dykning på ett bra och säkert sätt.

Förkrav:

PADI Junior Open Water Diver eller motsvarande utbildningsnivå inom en annan organisation.

Upplägg:

Du börjar din torrdräktsträning med en grundlig teoretisk genomgång på land om hur torrdräkten fungerar, vilka olika typer det finns och hur man vårdar en torrdräkt. Du ska göra två dyk ute för att bli certifierad som Drysuit Diver. Under utedyken gör vi olika övningarna och dessutom får du träna en hel del på nedstigningar, uppstigningar och säkerhetsstopp i torrdräkt.

torrdrktskurs_2 

Schema:

Dina utedyk gör du antingen under en heldagsutflykt till västkusten eller i samband med någon av våra utfärder. Se efter på just din kurs vilket schema som gäller.

Du behöver en komplett dykutrustning för att genomföra kursen. Torrdräktshyran ingår i priset. Utöver din dykutrustning så behöver du ha en Adventures in Diving manual eller avsnittet om Drysuitdiving, om du inte har en manual får du låna en under kursen.

drysuitweb2 

Certifiering:

Om du uppfyller alla mål under kursen så blir du certifierad Drysuit Diver specialist. Detta är ett av PADIs alla specialistcertifikat. Om det här är din femte specialkurs och du dessutom är certifierad PADI Rescue Diver så kan du ansöka om PADI Master Scuba Diver certifikatet. Är du Master Scuba Diver så har du nått högst upp på PADIs utbildningsstege.

 

Pris: 1500:-