Borås

driftdiverweb 

Driftdiver Specialty Course är kursen för dig som vill ha kontroll i stark ström.
Strömdykning görs på många platser runt om på jorden och är fantastiskt roligt. Tänk dig att bara glida långsamt förbi en vacker korallvägg utan att anstränga sig det minsta eller att hänga i en bergskreva och se hajar och barracudor kämpa mot strömmen bara någon meter ifrån dig, eller få en riktig kick av att flyga fram i 4 knops fart! Vi lär dig rätt tekniker för att DU ska känna dig säker. Kursen i Ringhals är speciellt framtagen av H2O Borås och kan inte fås på några andra ställen i Sverige. En mycket speciell, givande, utmanande och rolig kurs!


               pc140031     drift_2

Förkrav:

Normalt Padi Open Water Diver eller motsvarande från annan utbildningsorganisation. H2O Borås förkrav för Driftdiver i Ringhals är minst AOW och förtrogen med sin egen utrustning. Du behöver ha ok kondition och lite "goo" i dig för att klara av kursen på rätt sätt. Om du är osäker på förkraven så kontakta oss för en gratis konsultation.
Upplägg
Vi börjar med ett teoripass på runt 2-3timmar där vi går igenom olika strömdykningstekniker, olika typer av utrustning som används och kan användas vid den här typen av dykning.
Därefter åker vi ned till Ringhals kärnkraftverk och gör två dyk i reaktorernas kylvatten där det alltid är MYCKET stark ström. Var inte orolig, du blir inte radioaktiv :-) 

Havsvattnet används för att kondensera ånga från kärnkraftverkens turbinstråk och går sedan rätt ut i havet igen (det är alltså aldrig i närheten av reaktorn, så ni slipper bli självlysande). Däremot värms vattnet upp till ca 10 grader varmare än omgivande havsvatten. P.g.a. att vattnet värms upp så finns här åtminstone två fiskarter som egentligen inte hör hemma i dessa kalla vatten. Om ni ser en tjockläppad multe, eller en havsabborre så får ni tacka kärnkraften för det! Utloppsflödet är i storleksordningen 170 m3/s och det enda sättet att förstå styrkan på strömmen är att dyka i den.Före dyket lägger vi ut ca.100 lina med flytdunkar för extra säkerhet.

            drift_1      drift_3

På dyk nummer ett tränar vi på olika fentekniker, lär känna våra personliga gränser och tränar på hur man håller ihop i stark ström.
Under dyk nummer två lär vi oss hur vi kan utnyttja strömmen till vår fördel, hittar läplatser tränar på hur man använder sig utav en ytmarkeringsboj medans man driver och hur man väljer rätt uppstigningsplats.
Många skratt och mycket skoj utlovas, då det här är en riktigt kul kurs!

OBS: Vi har max fyra elever per kurs!

Utrustning:

Du behöver en komplett dykutrustning och en ytmarkeringsboj för att genomföra kursen. Under första teoritillfället kan du köpa en ytmarkeringsboj av rätt sort i butiken. Utöver din dykutrustning så behöver du ha en Adventures in Diving manual.


Certifiering:

Om du uppfyller alla mål under kursen så blir du certifierad Drift Diver specialist. Detta är ett av PADIs alla specialistcertifikat. Om det här är din femte specialkurs och du dessutom är certifierad PADI Rescue Diver så kan du ansöka om PADI Master Scuba Diver certifikatet. Är du Master Scuba Diver så har du nått högst upp på PADIs utbildningsstege.

Kostnad:

1900 SEK