Borås
wreckweb 
Vrakutbildningskurs (Wreckdiver specialist)
är kursen för dig som vill ha kontroll och kunna utforska vrak på ett säkert sätt.
Vrakdykning görs på många platser runt om på jorden och är fantastiskt roligt. Tänk dig att komma ner på ett slagskepp från andra världskriget och insupa all den historia som ligger bakom förlisningen, eller varför inte en fisketrålare som sjönk 2006 på 30 meter? Vrak är som gamla museum där tiden har stått still och kan oftast även erbjuda riktigt bra djurliv då de fungerar som konstgjorda rev. Det finns tusentals kända och okända vrak runt om i Sverige, vem vet ett av dem kanske blir upptäckta av dig? VI lär dig rätt tekniker för att DU ska bli en bra vrakdykare och kunna dyka på olika vrak världen över!
 
 

thistlegorm
(Översiktsbild på det världsberömda vraket Thistlegorm i Röda havet)Förkrav:

Advanced Open Water Diver eller motsvarande från annan utbildningsorganistaion.
 
(Flygplan på 22m på ön Cebu Filippinerna) Bild tagen av Mattias Björnell


Upplägg
Vi börjar med ett teoripass där vi går igenom olika vrakdykningstekniker, olika typer av utrustning som används och kan användas vid den här typen av dykning.
Vi går även igenom olika lagar och förordningar som gäller i Sverige och utomlands, t.ex. fornminnes lagen, vad gäller om jag hittar en skatt? vad är lösfynd? , bärgningsrätt, olika söktekniker som kan användas, penetring o.s.v.
 
airplane_copton_point
 
DYK
Kursen består av 4 valfria vrakdyk som görs på olika svårighetsnivåer. Under dyken görs  navigering, mätningar och igenkännande av vrak, simtekniker, igenkännande av faror, möjliga penetringspunkter, skisser av vraket, lindragning och för de som vill så går vi in i vraket.


Utrustning:

Du behöver en komplett dykutrustning och en linrulle för att genomföra kursen. Under första teoritillfället kan du köpa en linrulle till specialpris. Utöver din dykutrustning så behöver du ha en Padi Wreckdiver specialist handbook som du får när du bokar kursen.

ubtsmassakern   vrakbild2

Certifiering:

Om du uppfyller alla mål under kursen så blir du certifierad Wreck Diver specialist. Detta är ett av PADIs alla specialistcertifikat. Om det här är din femte specialkurs och du dessutom är certifierad PADI Rescue Diver så kan du ansöka om PADI Master Scuba Diver certifikatet. Är du Master Scuba Diver så har du nått högst upp på PADIs utbildningsstege.

Kostnad:

1895:-

(eventuella båtutfärder tillkommer)

 wreckbanner