Borås
deepweb 
 
Deep Diver Specialist
är kursen för dig som vill dyka djupare än 30meter på ett säkert sätt! På djup större än 30m finns det ett annorlunda marint liv än på det grunda. I Gullmarsfjorden t.ex. så ser vi ibland Havskräftor och den fantastiska Kungskrabban som normalt lever på mycket stora djup på runt 40m! De bästa vraken ligger oftast djupare än 30m, anledningen till att de är i mycket bättre skick än de grunda, är den låga syresättningen på vattnet och att det ligger mer skyddat från dåligt väder och stormar som normalt sliter ner fartygen. Kursen är inte svår och komplicerad som man kanske skulle kunna tro, utan mycket genomtänkt och allt går under ett lugnt och pedagogiskt tempo så att alla ska känna att dom behärskar dyken. Din avvägning brukar förbättras avsevärt under utbildningens gång och du får ett helt nytt säkerhetstänkande. Under året kommer vi att anordna dykresor som kräver att du har Deep Diver certifikat för att få följa med.

 
deep_web_2
 
 

Förkrav:

Adanced Open Water Diver eller motsvarande från annan utbildningsorganistaion.


Upplägg
Vi börjar med ett teoripass där vi går igenom kunskapskontrollerna i handboken, olika djupdykningstekniker, olika typer av utrustning som används och kan användas vid den här typen av dykning. Vi tittar även över din privata utrustning och gör förändringar på din konfiguration om det behövs. På Lördagen åker vi till Gullmarsfjorden och gör två dyk på någon av de djupa dykplatserna där vi tränar på de olika teknikerna som ingår i kursen. På Söndag gör vi de djupaste dyken på kursen till 40m och lär och lär oss blandannat att hantera djupberusningen till vår fördel. Du lär dig även att göra simulerade nöddekompressionsstopp och att hur man hanterar en decoflaska. Att dyka djupt under rätt utbildning och förutsättningar gör att du är rätt förberedd för din privata dykning.


Utrustning:

Du behöver en komplett dykutrustning och en ytmarkeringsboj för att genomföra kursen. Under första teoritillfället kan du köpa en ytmarkeringsboj till specialpris. Utöver din dykutrustning så behöver du ha en Padi Deep Diver specialist manual som du får vid bokningstillfället.


Certifiering:

Om du uppfyller alla mål under kursen så blir du certifierad Deep Diver specialist. Detta är ett av PADIs alla specialistcertifikat. Om det här är din femte specialkurs och du dessutom är certifierad PADI Rescue Diver så kan du ansöka om PADI Master Scuba Diver certifikatet. Är du Master Scuba Diver så har du nått högst upp på PADIs utbildningsstege.


Kostnad:

1895 SEK