Borås

webtnkvrdatips

Nu har du äntligen bestämt dig, du vill lära dig dyka!  För att det ska underlätta så mycket som möjligt för dig som kund att välja dykcenter har vi samlat ihop lite tänkvärda frågor på den här sidan. Finns det något som du undrar över som inte finns med så kontakta oss gärna på 033-419010 eller boras@h2odiving så svarar vi så snabbt vi kan.

 

Vilken organisation ska jag välja?

Runt om i världen finns det ett flertal olika utbildningsorganisationer att välja emellan. Några av dem är

PADI           http://www.padi.com           Det mest utbredda och erkända världen över

NAUI           http://www.naui.org/           Liknande Padi, stort i USA. Litet i Europa.

SSI             http://www.divessi.com/      Stort i Thailand, mycket litet i Europa.

CMAS         http://www.cmas.org/          Fransk organisation med starka rötter i Svenska dyklubbar.

Oavsett vilken erkänd organisation du väljer så har deras utbildningsstandards höga krav och gör dig till en fullvärdig dykare. H2O liksom de flesta andra dykcenter är anslutna till PADI.

webvadingrikursen

På alla dykcenter som utbildar inom Padi så finns det vissa standards som måste följas, det du som blivande dykare ska titta på är det där extra som normalt inte ingår. Detta är frågor du ska ställa till dykcentret där du funderar på att gå din kurs. På H2O Borås fungerar det enligt följande:

Får jag göra mina första övningsdyk i bassäng eller är lektionen direkt i havet?

Vi kör alltid övningsdyken i bassäng i lugnt tempo för att du ska få ut så mycket som möjligt av lektionerna.

Får jag lära mig att dyka både med våtdräkt och torrdräkt?

Ja, i grundkursen på H2O ingår det en torrdräktsutbildning (värde 1500:-) Vill du ha ut ett certifikat för torrdräkt kan du köpa till det för självkostnadspris.

Ingår all utrustning i kursen?

Nej, du behöver själv ha mask, snorkel, fenor boots och handskar under kursen. Anledningen till detta är att vi vill att utrustningen ska passa just DIG så att du kan få ut så mycket som möjligt av utbildningen. Det går även att hyra utrustningen under hela kursen för 500:- men vi rekommenderar verkligen dig att skaffa egna grejer. Under kursen har du som elev specialrabatt på det du behöver köpa själv. All övrig utrustning står H2O för under kursen.

Vad händer om jag blir sjuk under kursen?

Om du blir sjuk före t.ex utedyken får du hoppa på utedyken på nästa kurs.

Vad händer om jag behöver extra träning?

Vid de sällsynta fall du behöver extra träning så kan du köpa till extralektioner.

webvadhnderefterkursen 

När du är färdig med din utbildning så börjar det roliga! Din dykning kan ta fart ordentligt eller så kan den avstanna helt. Det är viktigt att du minst gör några dyk om året för att hålla dig ajour. Här kommer fler frågor som du ska ställa till ditt dykcenter. H2O:s svar följer efter varje fråga.

Gäller mitt certifikat överallt?

Ja, du får dyka över hela världen efter certifieringen.

Vad kostar det att hyra utrustning?

Som nybliven dykare har du rabatterad utrustningshyra av den enkla anledningen att vi vill att du ska dyka mycket utan att det ska kosta skjortan för dig. 

Har ni kontinuerliga vidareutbildningar?

Ja, H2O har vidareutbildningar året om och våra instruktörer håller mycket hög klass. När du går en grundkurs hos oss så har vi specialrabatt för dig som vill utbilda dig vidare.

webadvancedslgg

Varmt välkomna till H2O Borås!